Suntem siguri ca v-ati confruntat cel putin o data cu o factura la apa foarte mare. Chiar daca ati avut un consum moderat, la finalul lunii factura s-a dovedit extrem de mare si daca ati cerut explicatii raspunsul a fost existenta pierderilor in retea. Ca sa nu mai existe astfel de probleme este bine sa aveti in locuinta apometre pentru a elimina stresul unui consum extrem. Apometrele au fost inventate si sunt utilizate cu succes pentru a putea controla si rationaliza consumul de apa. Doar asa putem calcula cu precizie singuri care este suma de bani pe care o avem de achitat la final de luna. Aparatele care inregistreaza consumul de apa va pot ajuta sa reduceti consumul zilnic astfel incat facturile sa fie mai mici.

Contoare apa Alba Iulia - importanta apometrelor de calitate

Tot mai multe persoane inteleg necesitatea apometrelor pentru ca ele stabilesc consumul exact de apa din fiecare casa, pentru a elimina suspiciunea cu privire la plata pierderilor existente in retea de catre consumatorii particulari. In prezent pe piata sunt mai multe tipuri de apometre si diferenta intre ele tine de modul in care functioneaza fara sa schimbe performantele. Apometrele pot fi volumetrice sau de viteza. Cele de viteza inregistreaza consumul prin actionarea unei elice sau a unei roti cu palete. Miscarea va fi transmisa mecanismelot integratoare care vor inregistra debitele. De asemenea, apometrele de viteza inregistreaza consumul de apa prin masurarea diferentelor de presiune in momentul in care apa trece prin diafragma.

Apometrele volumetrice comparativ cu cele de viteza vor inregistra cantitatea de apa prin miscari de golire si umplere succesiva a compartimentelor care au volumul determinat. Indiferent de tipul de aparat cumparat ele pot fi folosite atat in case cat si in spatiile industriale avand acelasi rol, de masurare a cantitatii de apa utilizate indiferent ca este vorba despr eapa rece sau apa calda consumata in anumite intervale de timp.

Pentru a va asigura ca valorile care se inregistreaza in apometre sunt exacte va fi necesar sa se faca un montaj eficient si permanent. Nimeni nu vrea sa demonteze constant un asemenea aparat si pentru asta va fi nevoie de un specialist calificat. In plus, pentru ca apometrele sa fie precise va fi necesar sa se faca un montaj corect executat pentru ca altfel exista posibilitatea ca el sa inregistreze o cantitate de apa diferita de cea reala. Cele mai multe aparate au nevoie de un montaj perfect orizontal si cu toate acestea exista si apometre care pot fi montate pe verticala.

Este foarte important ca apometrele sa fie instalate la vedere pentru a nu aparea disconfort la citire si erori. Dupa ce se realizeaza racordul existent intre tevi aparatul va fi sigilat si este certificat metrologic. Certificarea este data pe cativa ani si este diferita la ala rece si la apa calda.

© 2017 S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.. Toate drepturile rezervate. All Rights Reserved. Designed: allBy_al3x88 - MAG PFA

procontor logo

S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.

Trimite-ne un mesaj.

Câmpurile marcate cu(*) sunt informații obligatorii !
captcha
Reincarca