Un contor de apa, numit si apometru, este dispozitivul care masoara volumul apei ce ajunge in casa dumneavoastra. In Romania, toate locuintele care sunt conectate la sisteme centralizate de apa sunt dotate cu astfel de aparate si controlul in ceea ce priveste consumul este evident si ajuta locatarii sa isi monitorizeze eficient costurile. Exista o gama variata de apometre si in acest articol vor fi descrise modurile in care acestea se pot aplica, conform cu functionarea si capacitatea lor de masurare a volumului de apa atunci cand trece prin echipament, raportat la zona de utilizare, casnica sau industriala. Contoarele prezente in oferte au garantie.

Contoare apa Sibiu - sfaturi utile

Tipul de racord precum si sistemul de montare sunt criteriile primare pe care va trebui sa le luati in calcul cand cumparati apometre. Sunt doua tipuri de montaj, cu filet sua cu flansa si 14 tipuri de racorduri. Dispozitivele pentru masurarea apei calde sunt diferite de dispozitivele destinate masurarii apei reci. Cadranul poate sa fie uscat sau umed tinand cont de principiul de functionare. De asemenea, contoarele pot fi multijet, monojet si woltman.

Contorul de apa care are un singur jet are un principiu de functionare simplu. Turbinele care au un numar mai mic de palete masoara debitul de apa care trece prin device. Acestea se clasifica din punct de vedere metrologic A sauB.

Apometrele multijet pot functiona pe principii similare cum ar fi cele de mai sus, insa se invart pentru a masura volumul apei care trece prin ele si se clasifica tinand cont de clasa de pricezie D sau C.

Contoarele de apa Woltman sunt foarte des utilizate in instalatiile industriale folosite pentru dimensiunile lor. in acest caz, turbinele se utilizeaza pentru a calcula volumele de apa. Apometrele Woltman intra in clasele A, B si R.

Dupa cum am mentionat de la inceput, oferta cuprinde un numar foarte mare de apometre. Pentru a putea alege dispozitivul recomandat pentru instalatia pe care o aveti va recomandam sa analizati oferta propusa.

© 2017 S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.. Toate drepturile rezervate. All Rights Reserved. Designed: allBy_al3x88 - MAG PFA

procontor logo

S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.

Trimite-ne un mesaj.

Câmpurile marcate cu(*) sunt informații obligatorii !
captcha
Reincarca