Contoarele de apa sunt dispozitive care sunt instalate pentru a controla utilizarea apei pentru furnizarea serviciilor municipale. Aceste aparate pot fi folosite in case particulare sau in instalatii de productie.

Prin utilizarea de contoare pentru fluxul de apa se va realiza masurarea cantitatii de apa rece si calda. Pentru consumator este evidenta decizia de a instala un astfel de aparat deoarece implica posibila reducere de costuri. Datorita faptului ca clientii vor plati pentru utilizarea efectiva a unei cantitati de apa fara sa tina cont de pierderea de lichide din timpul transportului, costul rezultat va fi mult mai mic.

Sunt mai multi factori ce trebuie luati in considerare in momentul in care sunt selectate contoarele de apa. Toate aceste produse au fost introduse pe piata intr-o gama larga in asa fel incat pot aparea unele dificultati de alegere. Clasificarea contoarelor se va face dupa cum urmeaza: contoare mecanice, contoare electromagnetice, ultrasunete si Eddy. De asemenea, exista si o variatie a dispozitivelor mecanice. Toate contoarele sunt impartite in turbine si palete. Lucrul acesta se va lua in considerare in functie de caracteristicile de proiectare ale instalatiilor.

Contoare apa Deva - cum se aleg contoarele de apa?

Toate tipurile de contoare pot sa fie volatile sau autonome. In cazul acesta dispozitivul poate functiona utilizand bateria interna. De foarte multe ori cand este pus in aplicare printr-un mod mecanic de actiune, va va permite sa economisiti cu energia electrica.

Cintoarele care sunt concepute pentru controlul fluxului de apa calda si rece sunt diferite. Ele sunt facute din materiale diferite. Piesele care intra in contact cu apa rece pot sa nu suporte apa calda motiv pentru care sunt necesare materiale constructive specifice. Daca se utilizeaza un dispozitiv de apa calda, poate suporta temperaturi de pana la o suta cincizeci de grade.

Multitudinea de contoare pentru apa sunt caracterizate de fiabilitate si latura practica a lucrurilor. Din motivul acesta, contorul mecanic este popular.

Unitatea functionala de baza a contoarului este tahometrul. Tahometrul reprezinta un mecanism in care apa are un impact direct asupra rotoarelor si asupra turbinei. Ulterio, inauntru se roteste o piesa care transmite informatie contorului si asa apare afisarea rezultatelor pe ecranul contoarului.

Proiectarea contoarelor mecanice de apa se poate face utilizand tehnologie single jet, multi jet sau cu turbina. Primele doua variatii au acelasi principiu de lucru. Pe timpul functionarii, debitul apei este dirijat pe un rotor. El are un impact direct pe zona de jos a lamei. Principala diferenta dintre toate aceste elemente este modul in care contorizeaza cantitatea de apa.

© 2017 S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.. Toate drepturile rezervate. All Rights Reserved. Designed: allBy_al3x88 - MAG PFA

procontor logo

S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.

Trimite-ne un mesaj.

Câmpurile marcate cu(*) sunt informații obligatorii !
captcha
Reincarca