Masurarea electronica ofera mai multe avantaje in plus comparativ cu metodele traditionale mecanice si electromecanice. Imbunatatirea calitatii masuratorilor va fi vizibila atunci cand este vorba despre contoarele pentru apa si ale utilitati.

Aveti urmatoarele avantaje: acuratetea masuratorilor va fi cu mult imbunatatita, se ofera protectie impotriva socurilor, calibrarea se face mai usor, se ofera securitate si modalitati foarte avansate de facturare.

Contor apa electronic - avantaje si informatii utile

Implementarea sistemelor electronice de contorizare nu este o sarcina complexa. Contoarele se pot clasifica tinand cont de acuratetea cu care masoara. Pentru contoarele mecanice de masurare a energiei exista o toleranta de 2% tipica. Prin comparatie, un contor electric normal are precizia de 0.2%. Imaginea unui MCU prezinta avantajul ca se poate ajusta precizia de masura direct cin software. O singura platforma va putea sa suporte toate nivelurile de precizie, fapt ce permite productia de masa deci o scadere a costurilor pentru producatorii de contoare si compania de utilitati care le monteaza pe teren.

Contoarele mecanice standard au mai multe componente mobile. In timp ele vor trebui ajustate pentru a reduce contorul parametrilor normali de functionare. Operatia iplica scoaterea contoarelor din circuit si calibrarea lor. Contoarele electronice echivalente pot necesita calibrare pentru ca imbatranesc componentele electronice.

O mare problema pe plan global este furtul. De cele mai multe ori contoarele sunt sigilitate si asupra lor se va interveni cu scopul de a altera masuratorilor. Furtul se aplica cu precadere pentru contoarele de masurare a energiei electrice si poate lua mai multe forme. Tinand cont de tipul de contor unele din ele se pot monta invers in asa fel incat masurarea energiei sa genereze decrementare si nu incrementare. Contoarele vechi care avea discuri rotative pot fi incetinite cu magneti si rezulta masuratori incorecte. Pentru contoarele electronice sunt si metode simple care vor permite detectarea deschiderii neautorizate a dispozitivelor si furtului. Situatiile foarte des intalnite sunt metode simple care permit detectarea deshiderii neautorizate si a furtului.

© 2017 S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.. Toate drepturile rezervate. All Rights Reserved. Designed: allBy_al3x88 - MAG PFA

procontor logo

S.C. PROCONTOR ECO S.R.L.

Trimite-ne un mesaj.

Câmpurile marcate cu(*) sunt informații obligatorii !
captcha
Reincarca